Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

πάμε γήπεδο!!!!!!!

φυσικά μέρες που είναι τα αγόρια της κόκκινης ξυλομπογιάς αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι για να γεμίζουν τις ώρες τους όταν δεν παρακολουθούν αγώνες!έφτιαξαν λοιπόν ένα μεγάλο γήπεδο και διοργανώνουν το δικό τους μουντιάλ!!!!




Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ψάρι,ψαράκι,ψαρούκλα!

μια όμορφη.καλοκαιρινή και γρήγορη κατασκευούλα που γενικά κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι η παρακάτω......
θα χρειαστούμε μανταλάκια,κόλα,χαρτί,χρώματα και ψαλίδι!το στόμα του ψαριού ανοιγοκλείνει και καλό ψάρεμα!!!!



Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ας γνωριστούμε καλύτερα ή αλλιώς to know as better!!

η κόκκινη ξυλομπογιά ξεκίνησε το διαδυκτιακό της σπιτάκι τον Οκτώβρη του 2013 χωρίς την κατάλληλη τεχνογνωσία!δηλαδή το blog ήταν ένα άγνωστο εντελώς πεδίο αλλά η ανάγκη της να μοιραστεί όλες τις δράσεις,ιδέες,ζωγραφικές,κατασκευές κλπ,κλπ, με έναν κόσμο που ενδιαφερόταν για τη δουλειά της την έσπρωξε να φτιάξει το kokkiniksilompogia.blogspot.gr και παρόλο που έχει διάφορες ελλείψεις το διασκεδάζουμε πλέον πάρα πολύ!!!

η κόκκινη ξυλομπογιά λοιπόν είναι
 ο Σταύρος και η Μαργαρίτα!!



  είμαστε και οι 2 ζωγράφοι, απόφοιτοι της καλών τεχνών και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαστε με τα παιδιά παιζοντας μαζί τους με τα χρώματα!!!έχουμε μικρούς και μεγάλους.μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές και πάντα γελαστούς!!! βεβαίως ζωγραφίζουμε και εμείς οι ίδιοι και ελπίζουμε σε λίγο καιρό να μπορέσουμε εκτός απο την δουλειά των μαθητών μας να σας δείξουμε ολοκληρωμένα και την προσωπική μας δουλειά!

άλλο ένα εκολαπτόμενο μέλος της κόκκινης ξυλομπογιάς είναι και ο μικρούλης εδώ κάτω αλλά γιάυτόν θα πούμε μια άλλη φορά!!!






αυτά τα ολίγα!και επειδή μας πήρε ενάμιση χρόνο για να γίνει αυτή η γνωριμία καλύτερα να σταματήσουμε εδώ και να ξεκινήσουμε να ζωγραφίζουμε!!!










Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

παντού εκθέσεις!!(2)

οι εκθέσεις των μαθητών της κόκκινης ξυλομπογιάς έκλεισαν με όμορφο τρόπο άλλη μια δημιουργική χρονιά!





η κόκκινη ξυλομπογιά βέβαια θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις ιδέες της και τις εργασίες των μαθητών της καθώς έχει και μια πολύ ωραία ιδέα για ένα workshop που θέλει να οργανώσει για τους αναγνώστες της το καλοκαιράκι  αλλά ακόμα αυτό δεν έχει παρει μορφή.παρόλ΄αυτά περιμένουμε τις προτάσεις σας για το θέμα το οποίο θα θέλατε να δουλέψουμε!!!!!

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

αυτή την περίοδο η κόκκινη ξυλομπογιά βρίσκεται πραγματικά σε ένα πανδαιμόνιο προετοιμασιών,εκθέσεων,αλλά και κάποιων παράλληλων δραστηριοτήτων!!!



τα μαθήματα των εικαστικών ολοκληρώνονται και τα έργα των μαθητών της κόκκινης ξυλομπογιάς περιμένουν υπομονετικά να στηθούν σε όμορφες εκθέσεις για να μπορούν τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι επισκέπτες να τα απολαύσουν!
οι προσπάθειες,οι πειραματισμοί τα αποτελέσματα μιας ολόκληρης χρονιάς θα πάρουν τη θέση τους στις όμορφες γιορτές χρωμάτων και κεφιού που στήνει η κόκκινη ξυλομπογιά!

θα σας ενημερώνουμε για τα μέρη που γίνονται κάθε φορά οι εκθέσεις και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να τις επισκευθείτε και να σας γνωρίσουμε!!

παράλληλα όμως η κόκκινη ξυλομπογιά ετοιμάζει για το μικρότερο μέλος της το καλοκαιρινό της πάρτυ που φέτος θα είναι πειρατικό!!!!!



η κόκκινη ξυλομπογιά ετοιμάζει όμως και μια πολύχρωμη βάφτιση!γιάυτήν όμως θα σας πούμε σε λίγες μέρες!!προς το παρόν στο εργαστήρι ετοιμάζουμε τις μπομπονιερίτσες!!!!!

φώτο απο όλα αυτά σε λίγες μέρες!!!


Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

χαρακτική και τυπώματα

 η χαρακτική είναι η τέχνη της χάραξης με ειδικά εργαλεία πάνω σε μια επιφάνεια και η εκτύπωση της εικόνας αυτής με μελάνι πάνω σε χαρτί!η χαρακτική λοιπόν δίνει την δυνατότητα να αναπαραχθεί το ίδιο έργο σε αρκετά αντίτυπα.υπάρχουν πολλές τεχνικές χαρακτικής..η ξυλογραφία,η χαλκογραφία,η λιθογραφία,το λινόλεουμ...

οι μαθητές της κόκκινης ξυλομπογιάς λοιπόν ασχολήθηκαν αυτή τη φορά με τη χαρακτική χρησιμοποιώντας σαν επιφάνεια χάραξης το λινόλεουμ(υλικό που μπορούμε εύκολα να βρούμε σε καταστήματα με είδη σχεδίου) και με αφρώδη φύλλα (υλικό πολύ πιο φτηνό βεβαίως το οποίο μπορούμε να βρούμε πλέον παντού!)
για το λινόλεουμ απαιτούνται εργαλεία χαρακτικής ενώ για τα αφρώδη φύλλα ένα χαλασμενο στυλό είναι αρκετό!
 σε αυτή  την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με την χάραξη σε αφρώδες υλικό που είναι και η πιο εύκολη διαδικασία την οποία όλοι μπορούμε να κάνουμε στο εργαστήρι παρόλ΄αυτά η ενασχόληση με την χαρακτική έχει πολύ "κουζίνα" και καλό θα ήταν όλα τα υλικά και η διαδικασία να είναι καλά προετοιμασμένη απο πριν!




χαράσουμε πάνω στο αφρώδες φύλλο το σχέδιό μας

χρώματίζουμε ένα χαρτί ακουαρέλας(το χαρτί μπορεί να παραμεινει λευκό)

με μια σπάτουλα μελανώνουμε την επιφάνεια μαε

τοποθετούμε ανάποδα την επιφάνεια πάνω στο χαρτί

ασκούμε σε όλη την επιφάνεια πίεση με τα χέρια ή κάτι κυλινδρικό

αφαιρούμε προσεκτικά το αφρώδες φύλλο

το τύπωμα και τελικό αποτέλεσμα











φυσικά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να αναφέρουμε στην ανάρτηση γιατί θα γίνει λίγο κουραστική,όποιος όμως αισθάνεται αρκετά γενναίος για να το δοκιμάσει με τους μαθητές του μπορεί να στείλει μύνημα στη κόκκινη ξυλομπογιά και να σας δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες για την διαδικασία και τα υλικά!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...